Innenriks

Saksøker Dagbladet

Dagbladet saksøkes av ambulansesjåfør Erik Schjenken for å ha stemplet ham som rasist. Nå starter rettssaken.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet saksøkes av ambulansesjåfør Erik Schjenken for å ha stemplet ham som rasist. Nå starter rettssaken,skriver Utrop

Alt om saken

I forbindelse med Ali Farah-saken i 2007, da ambulansesjåfør Erik Schjenken og en kollega valgte å ikke ta med en skadet Farah fra Sofienbergparken, mener Schjenken at Dagbladet stemplet ham som rasist, ifølge kampanje.com.

Etter å ha blitt straffet med bøter ble Schjenken senere frikjent både for rasisme og krenkende oppførsel av Oslo tingrett og Riksadvokaten.

– Dagbladet har ikke stemplet Erik Schjenken som rasist. Å sette søkelys på mulig institusjonell rasisme går rett i kjernen av vårt samfunnsoppdrag, og hvis vi ikke hadde skrevet denne saken hadde vi sviktet dette oppdraget, skriver Dagbladets sjefredaktør Lars Helle på egen spalteplass.

Uskyldig i ærekrenkelser

Han mener Dagbladet ikke har rettet noen rettsstridige ærekrenkelser mot ambulansesjåføren. Det er ikke Schjenkens advokat enig i.

– Vi har fulgt kjernen i vårt oppdrag og det er å holde oss innenfor ytringsfrihetens grenser, sier Helle.

Sjåførens advokat Carl Bore sier seg sterkt uenig i dette.

– Dette er et av de verste eksemplene i norsk media noensinne. Fremstillingen av Schjenken gjorde ham til en av Norges mest forhatte personer, sier Schjenkens advokat Carl Bore til tv2nyhetene.no.

Les mer om saken i Utrop

Powered by Labrador CMS