Innenriks

Må kutte 300 mill. per år

Kravet til kutt ved Sykehuset Innlandet (SI) er oppjustert til 300 millioner årlig. Deprivatiseringen av ambulansetjenesten er en av årsakene til at SI sliter økonomisk

Publisert Sist oppdatert

Kravet til kutt ved Sykehuset Innlandet (SI) er oppjustert til 300 millioner årlig. Deprivatiseringen av ambulansetjenesten er en av årsakene til at SI sliter økonomisk, ifølge OA.

- Vi står foran en krevende prosess, der vi må se helhetlig på funksjonene ved de forskjellige sykehusene, sier Torgeir Strøm, økonomidirektør ved SI.

Årsakene er blant annet endringer og oppdateringer i inntektsmodellen til det regionale helseforetaket, samhandlingsreformen og deprivatisering av ambulansetjenesten. Den økonomiske utfordringen er på drøyt 300 millioner kroner i forhold til inntektsnivået i 2012, noe som er om lag 100 millioner kroner mer enn tidligere anslått.

I rene årsverk, med tilhørende sengeposter, tilsvarer beløpet omlag 500 stillinger. Det ligger i kortene at Sykehuset Innlandet må gå radikalt til verks når det gjelder struktur. Kanskje står hele avdeliger i fare ved sykehusene i Innlandet.

Les resten av saken hos Oppland Arbeiderblad

Powered by Labrador CMS