Innenriks

Krisemøter om nødnett – uten løfter om bedring

Både helsedirektøren og PST har hatt krisemøter med de nødnettansvarlige i dag, men løfter om bedring på problemene er et stykke unna. Justisminister Faremo er likevel fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Både helsedirektøren og PST har hatt krisemøter med de nødnettansvarlige i dag, men løfter om bedring på problemene er et stykke unna. Justisminister Faremo er likevel fornøyd, skriver NRK.
I går hadde blant annet PST og Helsedirektoratet krisemøter med de ansvarlige for nødnettet – Direktoratet for nødkommunikasjon.
– Ett av temaene vi tar opp er at det er knyttet en viss uklarhet til hvor god innendørsdekning det blir i nødnettet. Det er et viktig tema, for vi trenger god innendørsdekning hvis vi skal være i beredskap, forteller helsedirektør Bjørn-Inge Larsen om hva han har tatt opp med sjefen for nødnettet Tor Helge Lyngstøl i dag.

Ingen løfter om bedring

Helsedirektøren har flere ganger rapportert oppover om at det nye nødnettet ikke fungerer som det skal. Han sa også fra om hva helsevesenet ønsket seg i møtet i dag, men fikk ingen lovnader om bedring.
– Vi har ikke fått løfter om noen ting, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til NRK i det han forlater møtet med nødnett-direktøren.
Hvor lenge kan dere leve med et nødnett som er slik som dette?
– Dette nødnettet med sine mangler er likevel en betraktelig bedre tjeneste for helse-Norge enn det helseradionettet som vi har fra før. Vi ønsker dette nødnettet, men helsepersonell som er ute og jobber med kritisk syke pasienter trenger selvsagt også å ha dekning innendørs - der er de fleste pasientene, svarer Larsen.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS