Innenriks
Innlandet: Strid om ambulansedekning
En folkeaksjon mot å flytte ambulansene Sykehuset Innlandet (SI) har i Lesja, Skjåk og Vågå har samlet inn 5300 underskrifter. De krever samme ambulansedekning som i dag, og går mot SIs omstruktureringsforslag.
Befolkningen i Skjåk vil ha samme ambulansedekning som i dag. Foto: Wiki Commons
En folkeaksjon mot å flytte ambulansene Sykehuset Innlandet (SI) har i Lesja, Skjåk og Vågå har samlet inn 5300 underskrifter. De krever samme ambulansedekning som i dag, og går mot SIs omstruktureringsforslag.
LESJA/SKJÅK/VÅGÅ: - Vi kan ikkje berre stå der med luva i handa og godta dette på grunn av at folk som styrer ikkje kjenner geografien. Det er ikkje for mykje forlanga å ha ei ambulanse i kvar kommune. Slik det ligg an nå, tør eg nesten påstå at det ikkje finst beredskap og det er berre eit under at det ikkje har gått heilt gale her i Skjåk, sier Det lederen av hovedutvalget for helse og omsorg, Aud Gunnhild Hove (Sp) til Gudbrandsdalen dagningen.
Ny stasjoneringsstruktur
Bakgrunnen for "folkeopprøret" er Sykehuset Innlandets forslag til stasjonering av ambulanser.
Les hele saken i Gudbrandsdalen Dagningen: 5300 underskrifter
Tunnelene på Strynefjellet og rasfare på grensa mot Lom skapar frykt for isolasjon om uhellet skulle være ute.
- Eg er voldsomt glad for at Lesja og Dovre får to ambulansar. Dei har dessutan tilgang på ambulanse frå Folldal og Rauma. Vi har ingen stad dersom det går ras i Vikedalane. Det er ingen tvil om at Ottadalen vil få den desidert dårlegaste beredskapen, seier Rolv Kristen Øygard, ordfører i Skjåk.
Sykehuset Innlandet svarer
Aage Westlie, divisjonsdirektør for prehospitale tjenester har følgende kommentar til kommuneopprørene:
- Vi har hatt en gruppe til å se på dette, og ut fra deres vurderinger ønsker vi å gjøre visse endringer. Samla sett mener vi at vi i de senere år har styrket beredskapen i Gudbrandsdalen betydelig. Og vi mener også summa summarum at vi jobber for et enda bedre resultat nå.
Han har forståelse for at noen enkeltkommuner føler at de får et dårligere tilbud med forslagene som har kommet.
- Vi vil se regionene under ett, og vi tenker ikke spesifikt kommunegrenser, sier han avslutningsvis.