Innenriks

Det går mot lovendring

Helseminister Anne-Grethe Strøm Erichsen åpner nå for en lovendring som skal gjøre det mulig for ambulansepersonell å få tilgang til pasientopplysninger.

Publisert Sist oppdatert

Helseminister Anne-Grethe Strøm Erichsen åpner nå for en lovendring som skal gjøre det mulig for ambulansepersonell å få tilgang til pasientopplysninger, skriver NRK Østafjells.

I går fortalte NRK at taushetsplikten hindrer ambulansearbeidere i å få vite hvordan det går med pasienter de selv har vært med å redde.

Årsaken er taushetsplikten tolkes svært strengt. Leger og sykepleiere tør rett og slett ikke å gi opplysninger videre til livredderne av frykt for å bryte loven.

Nå kan det skje endringer allerede fra neste år.

– Det er viktig at ambulansepersonell og leger får tilbakemelding. Det dreier seg om læring, men også om bedre kvalitet og pasientsikkerhet, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Lovendringen blir først lagt frem i en stortingsmelding til høsten. Deretter er det altså ventet at det skjer endringer i 2013.

Taushetsplikten forhindrer i dag leger og sykepleiere fra å gi viktige opplysninger videre til de som redder liv. Selv ikke den endelige diagnosen, eller om pasienten faktisk overlever, får ambulansearbeiderne vite.

Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS