Innenriks

154 omkom i 2012-trafikken

154 mistet livet på norske veger i 2012. Dette er 14 lavere enn i 2011 og det laveste tallet siden 1950. Kampen for å redusere antall drepte i trafikken fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

154 mistet livet på norske veger i 2012. Dette er 14 lavere enn i 2011 og det laveste tallet siden 1950. Kampen for å redusere antall drepte i trafikken fortsetter, melder Statens Vegvesen.
Dette kommer fram i Statens vegvesens foreløpige ulykkestall. De offisielle ulykkestalla fra SSB kommer i mai.
– Dette er gledelig og viser at vi er på rett vei. I forholdet til gjennomsnittet i alle år siden tusenårsskiftet på 250 drepte, har vi nå nesten 100 færre trafikkdrepte. Men samtidig er det 154 for mange. Dette er mer enn tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, kolleger, venner og lokalsamfunn, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
Mange årsaker
Blant de forhold som ligger til grunn for nedgangen er sikrere og bedre biler og veger, at fartsnivået har gått noe ned og at flere bruker bilbelter og annet sikkerhetsutstyr.
– Politiets innsats mot bilister med ekstremadferd, en bedre trafikantopplæring og en akuttmedisinsk utvikling som gjør at man redder flere når ulykken først er ute er forhold som bidrar. Målretting av kontrollvirksomhet og kampanjer mot enkeltgrupper har gitt resultater. Det pågående arbeidet mot for høy fart har gitt seg utslag i lavere fartsnivå på norske veger, sier vegdirektøren.
Les mer om saken hos Statens Vegvesen

Powered by Labrador CMS