Historikk

Fra venstre Henry Gundersen, Viggo Eriksen, Invgvar Vifladt, Oddvar Foss Pettersen og Beate Eriksen. Arkivbilde fra Ambulanseforum fra 1976.

Fra arkivet 1976: Pionerer på ambulansesektoren

Drøbak-Frogn Røde Kors var frampå med deres ambulansedrift i 1976. Les denne artikkelen fra arkivet til Ambulanseforum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er fra Ambulanseforum 1975. Teksten er gjenpublisert i sin helhet, slik artikkelen den gang sto på trykk.

Drøbak-Frogn Røde Kors har drevet ambulansetjeneste siden 1967. Men 1.juli 1971 ble det inngått en avtale mellom Drøbak-Frogn Røde Kors og Frogn kommune. Denne avtalen går ut på at Røde Kors påtar seg ansvaret for å drive en medisinsk forsvarlig ambu-lansetjeneste innen Frogn kommune. Kommunen på sin side forpliktet seg til å garantere økonomisk for driften. I dette arbeidet har også Drøbak sykestue vært en aktiv samarbeidspartner.

Fra den profesjonelle ambulansetjene-sten ble satt i drift 1.juli 1971 og frem til i dag har tjenesten vært preget av en meget sterkt akselererende utvikling - en utvikling ingen kunne forutsi da tjenesten i sin tid ble lagt opp av ambulanseutvalget med prognoser og det hele.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS