Helse Nord

Nordlandssykehuset: Stenger ambulansestasjon etter funn av muggsopp

Bygget som huser ambulansestasjonen på Sortland, må stenge som følge av at det er påvist muggsopp.

Publisert Sist oppdatert

Muggsoppen ble avdekket etter at ansatte rapporterte om dårlig inneklima ved stasjonen. I en pressemelding skriver Nordlandssykehuset at på bakgrunn av at ansatte har rapportert om dårlig inneklima på Sortland ambulansestasjon, ble det iverksatt undersøkelser fra HMS-seksjonen i Nordlandssykehuset, og resultatet foreligger nå. Det er gjort funn av muggsopp, som kan sees i sammenheng med rapporterte plager fra ansatte.

Dette fører til at Nordlandssykehuset nå handler umiddelbart og stenger ambulansestasjonen. Beredskapen ivaretas som normalt, og det jobbes med å finne midlertidige egnede løsninger. Inntil videre er ambulansepersonellet flyttet til hotell.

Klinikksjef Frode Hansen sier i pressemeldingen at ledelsen i prehospital klinikk tar dette på høyeste alvor.

– Vi prioriterer nå ivaretakelse av de ansatte. For å unngå at de ansatte ikke blir syke av sitt arbeidsmiljø flyttes de til situasjonen er håndtert. Vi jobber med å finne gode kortsiktige løsninger, og gode langsiktige løsninger, sier Hansen.

Ifølge NRK er det tidligere rapportert inn typiske astmalignende plager, som hosting, nysing, luftveisproblemer og uforklarlig trøtthet.

Som følge av dette er ambulansepersonellet plassert på et hotell, der de kan oppholde seg mellom oppdragene. Planen er at de etter hvert skal få oppholde seg sammen med Kystvakten.

Powered by Labrador CMS