Gaza

Mads Gilbert på konferansen til Fagforbundet yrkesseksjon helse og sosial.

– Vi må sende 15 nye ambulanser til Gaza

Mads Gilbert setter stor pris på initiativet til å sende en brukt ambulanse til Gaza. – Men vi må sende nye ambulanser, sier legen.

Publisert

Da Fagforbundes yrkesseksjon helse og sosial hadde samling på Storefjell i Gol i forrige uke, var Mads Gilbert invitert for å snakke om situasjonen på Gaza. Han uttrykte der at fagbevegelsen har vært for passiv, og etterlyste press mot regjeringen for å innføre sanksjoner mot Israel. Han fikk støtte fra ambulansearbeidere i Fagforbundet, som nå ber Norge fordømme drapene på palestinske kolleger. Charles Aune-Lundberg som er i faggruppa i Fagforbundet var raskt ute og fordømte angrepene på helsearbeidere i Gaza.

– Det er uforståelig for oss at disse menneskerettighetsbruddene får lov å pågå, sier Aune-Lundberg til Fagbladet.

Mads Gilbert la fram i en fullsatt sal av helsearbeidere dystre tall om kolleger i Gaza. Krigen har pågått i litt mer enn et halvt år, og nesten 500 helsearbeidere er drept. Ifølge FNs siste rapport fra 8. april er 489 helsearbeidere drept.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS