Fagstoff

Vil ha 112 som felles nødnummer

112 som felles nødnummer kan bli det første konkrete tiltaket etter terrorangrepet 22.juli.

Publisert Sist oppdatert

112 som felles nødnummer kan bli det første konkrete tiltaket etter terrorangrepet 22.juli,skriver VG.

AMK-ledere: - Kritisk tid kan gå tapt

Overfor VG går justisminister Knut Storberget (Ap) langt i å antyde at ett nødnummer til politi, brannmelding og øyeblikkelig hjelp, snart kan bli en realitet.

- Det er ingen hemmelighet at jeg ser store fordeler ved et nødnummer. Men det er stor motstand, og da må regjeringen ta en beslutning om det, sier Storberget til VG.

I går ettermiddag besøkte han Drammen, hvor nødetatene i Søndre Buskerud siden 2009 har sittet under samme tak, på loftet hos Søndre Buskerud politidistrikt.

22.juli, da trykket på nødnummeret til Nordre Buskerud politidistrikt på Hønefoss ble uhåndterlig, ble store deler av telefontrafikken sendt videre til denne nødsentralen i Drammen.

- Flere elementer fra det som skjedde 22.juli taler i retning av felles nødnummer, sier Storberget nå.

- Hvorfor er det blitt mer aktuelt nå?

- Vi har fått vite at det lettet koordineringen, at alle nødetatene satt sammen. Vi fikk også økt kapasitet, men den største fordelen er at folk vet hvor de skal ringe, at det er ett nummer til all øyeblikkelig hjelp.

Storberget sier at det ikke burde være nødvendig å vente på 22.juli-kommisjonens rapport før regjeringen vedtar hva som skal skje med nødetatene.

- Jeg mener at dette er en sak som jeg tror regjeringen kan håndtere uten å vente på kommisjonsrapporten, både samlokalisering av sentraler, og om vi skal ha et felles nødnummer eller ei, sier justisministeren.

Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS