Fagstoff

Trenger å trene mer på traumer

Det trengs mer øvelse på traumer for å klare det vanskelige arbeidet i felt. Dette er konklusjonen forskere gjør etter en intervjustudie om ambulansesykepleieres utfordringer i forbindelse med traumebehandling.

Publisert Sist oppdatert

Det trengs mer øvelse på traumer for å klare det vanskelige arbeidet i felt. Dette er konklusjonen forskere gjør etter en intervjustudie om ambulansesykepleieres utfordringer i forbindelse med traumebehandling, ifølge Vårdforbundet.
Forskerne Anna Abelsson og Lillemor Lindwall ved Karlstads universitet har nylig publisert sin studie i Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine.
Totalt ble 15 ambulansesykepleiere intervjuet. De var enige om at ingen traumer er like og at behovet for praktisk trening og feedback er nøkkelen til utvikling.
Forfatterne trekker fram at det mangler utvikling og kvalitetssikring på feltet. Personellet trenger mer trneing og erfaring for å kvalitetssikre arbeidet i felt.
Janne Kautto, leder i Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor, er enige i konklusjonene.
– De har lykkes i komme fram til det som alle tror og tenker. I ambulansetjenesten har vi en kulrut hvor vi er dårlige på å uvikle og vurdere oss selv. Om det kommer av økonomisk sparing eller mangel på kunnskap, lar være usagt, sier Kautto.
Han peker også på at on job-training ikke er nok, fordi man ikke har nok traumetilfeller.
Les mer om saken hos Vårdforbundet

Powered by Labrador CMS