Fagstoff

Julenøtt 18. desember

Vi følger Ronny Hjulås som går på ambulansefag på Dyslekselia videregående. Svar rett og bli med i trekningen av dagens premie!

Publisert Sist oppdatert

Se svaret! :-) Vi følger Ronny Hjulås som går på ambulansefag på Dyslekselia videregående. Svar rett og bli med i trekningen av dagens premie!
NB! Send svar på epost hvis du vil være med i trekning om premie! Ikke skriv i kommentarfeltet!
Se alle julenøttene her
Ronny er kjempeglad. Han har nettopp fått vite at han har fått læreplass ved Fjondrebotn ambulansestasjon.
Han husker de som jobber der fra praksisperioden som hyggelige folk. Han prater med stasjonslederen på telefon og får høre at han er hjertelig velkommen.
Men han får også høre at Leif Ivar ikke jobber mer.
Stakkars Leif Ivar hadde spist sopp som han selv hadde sanket i skogen og må nå jevnlig gå til dialyse på grunn av nyresvikt.
Dagens spørsmål: Hvorfor må dialysepasienter veies før og etter dialyse?
Svar: Den væsken som må fjernes ved hver dialyse er tilnærmet lik vektøkningen siden forrige dialysebehandling.
Vi hadde mange gode svar i dag, men likte veldig godt Beate Gjendem sitt:
Dialysepasienter skal veies både før og etter dialyse. Grunnen til dette er at siden dialysepasienter har nyresvikt vil urinproduksjonen være nedsatt. Væsken i kroppen som skulle blitt utskilt som urin, samles da heller opp i kroppen og kan skape væskeansamlinger (ødem). Derfor går dialysepasienter opp i vekt mellom hver dialysebehandlig, og dermed kan de fjerne "overskuddsvæsken" tilsvarende mengde vektoppgang siden siste dialysebehandlig.

Vi gratulerer med dagens premie!

Julenøttene er laget av lærerne Birgitte Bjørngaard, Dag Uno Furuknap og elevene i Ambu 13 på ambulansefaget på Lukas videregående skole.
Vi annonserer svaret og dagens vinner hver ettermiddag/kveld.

Powered by Labrador CMS