Fagstoff

Dette kan hjelpe oss til å få bedre beredskap

– 22.juli-kommisjonens grundige rapport gir oss anledning til å gjøre beredskapen bedre i alle etater, sier overlege Mats Gilbert.

Publisert Sist oppdatert

– 22.juli-kommisjonens grundige rapport gir oss anledning til å gjøre beredskapen bedre i alle etater, sier overlege Mats Gilberttil NRK Troms og Finnmark.
Mads Gilbert ved Universitetssykehuset Nord-Norge mener at arbeidet som Alexandra Bech Gjørv og 22. julikommisjonen har lagt fram, er et milepelsarbeid.
– Hvis vi vil, og hvis regjering og storting vil, så kan dette hjelpe oss til å få en mye bedre beredskap i alle etater, sier Mats Gilbert.
kke overrasket over kritikk
Justisetaten fikk sterk kritikk i rapporten, mens helsevesenet fikk skryt.
Dette kommer ikke som noen overraskelse på oss som jobber med beredskap og akuttsituasjoner, men vi må ikke lete etter syndebukker, vi må se etter forbedringspotensialer, sier Gilbert.
Mats Gilbert er en av dem som har mye ansvar for beredskap og katastrofeinnsats. Han mener at når ulykker skjer, går samarbeidet mellom helsepersonell og politi godt. Hovedproblem som han ser det er politiets responstid.
– Vi har et mye mer desentralisert nettverk av ambulansestasjoner enn vi har av lensmann og politivaktstasjoner i hele Nord-Norge, sier Mats Gilbert.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS