Fagstoff

Danskene vil ta læring av Norge

Den danske akuttberedskapen skal lære av erfaringene fra terroranslaget i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Den danske akuttberedskapen skal lære av erfaringene fra terroranslaget i Norge, skriver Region Midtjylland på sine nettsider.

Prehospital tjeneste i Region Midtjylland holder symposium om terrorangrepet i Norge.

I fjor fikk de også helikopter i flåten til de regionale ambulansene.

– Men hva om den helt store ulykken inntreffer, hvor det ikke bare er voldsomme personskader, men en ulykke som i sin helhet er ufattelig?

Torsdag den 26. januar inviterer Præhospitalet, som styrer regionens ambulanser, relevante personer fra akuttlegebiler, ambulanser, AMK, traumesentre og akuttmottak til å møte tre sentrale personer fra hjelpearbeidet omkring massakren i Oslo og på Utøya den 22. juli. Den dagen en gal mann var skyld i 77 dødsfall og at oppimot 100 personer ble brakt til behandling på sykehusene i området.

– Vi håper selvfølgelig at noe tilsvarende aldri skjer hos oss, men vi vil være mest mulig forberedt på å klare selv de mest uventende og uhyggelige ulykker og situasjoner. Derfor kan det være godt for oss profesjonelle å høre om hvordan nordmennene håndterte det – både prehospitalt og ved mottakelsen på traumesenteret, sier Erika Frischknecht Christensen, sjefslege for Præhospitalet i Region Midtjylland.

Symposiet setter fokus på pasientbehandlingen ved terrorhendelsen. Jan Erik Nielsen, overlege ved luftambulanseavdelingen i Oslo, Tore Karl Saupstad, lege ved AMK i Oslo, samt Tina Gaarder, kirurg og leder af traumesenteret ved Oslo Universitetshospital holder foredrag.

Les mer om saken hos Region Midtjylland

Powered by Labrador CMS