Fagstoff

– Avansert klinisk paramedisin og avansert klinisk sykepleie er ingen konkurranse

– Det er sikkert verdens dårligste bevarte hemmelighet, men vi har lyst til å starte klinisk videreutdanning, startet Cristiansen sitt foredrag på AmbulanseForum, på vegne av prosjektgruppa. Se hele foredraget (video).

Publisert Sist oppdatert

OsloMet har vært en pioner på prehospital kompetanse tilbake til 2014 da de første bachelorstudentene i paramedic startet. Paramedic og universitetslektor Carl Robert Christiansen har vært i frontlinjen for dette. På AmbulanseForum la han fram drømmen om å starte ny videreutdanning, og påpekte at her snakker han på vegne av prosjektgruppa.

– Vi har en økende aldrende befolkning, og vi har fortsatt en trend med økende sentralisering og spesialisering av helsetjenesten. Samtidig ønsker vi gode og likeverdige helsetjenester der folk bor? Vi tror vi trenger gode generalister helt i front, der hvor pasientene er. For å få til det trenger vi høy kompetanse, og det er det vi prøver å møte, sier universitetslektoren.

Under dette foredraget trekker han fram avansert klinisk sykepleie, som bygger på prinsippet nurse practitioner. I forerdraget til Daniel Creaton som ble holdt rett før Carl Robert Christiansen ble det snakket om advanced paramedic practitioner.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS