Barn

– Tør vi se det når vi ser det?

Mørketallene er trolig store når det gjelder barnemishandling. Legevakta i Tønsberg har tatt initiativ til et kurs med fokus på barnemishandling.

Publisert Sist oppdatert

TØNSBERG: Mørketallene er trolig store når det gjelder barnemishandling. Legevakta i Tønsberg har tatt initiativ til et kurs med fokus på barnemishandling.

Les hele saken i Tønsbergs Blad: - Tør vi si det når vi ser det?

Tirsdag la fylkesmannen fram rapporten som gir en knusende dom over Kodal skoles ledelse og Andebu kommune i forbindelse med dødsfallet til en åtteårig elev.

Gutten kom på skolen med omfattende skader, blant annet blåveis og svimerker. Verken rektor eller personalet overholdt meldeplikten og kontaktet barnevernet.

Skal gjennomføre tilsyn på legevakter
Nå vil fylkesmann Mona Røkke, i likhet med barneombud Reidar Hjermann, snu hver stein for å hindre at en slik tragedie skjer igjen.

I den forbindelse skal Helsetilsynet i Vestfold gjennomføre tilsyn ved to legevakter i Vestfold for å sjekke om ansatte overholder meldeplikten sin til barnevernet.

Store mørketall
Leder av legevakta i Tønsberg, Kari Hynne medgir at man sjelden eller aldri oppdager forhold som kan tyde på omsorgssvikt.

– Men her er sannsynligvis mørketallene store. Tør vi se det når vi ser det? sier hun.

Hvordan kjenne igjen tegn på barnemishandling?
– Pågangen for å være med på kurset er så stor at vi har valgt å flytte seminaret til større lokaler utenfor sykehuset. I løpet av et par dager vil deltakerne få beskjed hvor kurset skal pågå, sier hun.

Formålet er å øke kompetansen om barnemishandling. Hvordan kan vi kjenne igjen symptomer og tegn på vold mot barn?

Hvilke typer skader kan tyde på barnemishandling? Hva skal vi gjøre når vi ser det? Det er noen av temaene som eksperter om på området skal utdype nærmere.

Målgruppen er ansatte ved legekontorer, legevakter, sykehus/barneavdelinger, fastleger, helsesøstre, barnehager/førskolelærere, barnevern, tannhelsetjenesten, psykiatri, politi og ambulansetjenesten.

Seminaret holdes torsdag 28. mai, det er fortsatt ledige plasser.

Powered by Labrador CMS