Hopp til hovedinnhold


Vogntog braste inn i luftambulanse

Et ambulansehelikopter som skulle hente en skadd motorsyklist måtte avbryte oppdraget etter å ha blitt påkjørt av et vogntog fredag formiddag.

Et ambulansehelikopter som skulle hente en skadd motorsyklist måtte avbryte oppdraget etter å ha blitt påkjørt av et vogntog fredag formiddag.

Les hele hos VG: Vogntog kolliderte med luftambulanse under utrykning

Helikopteret hadde akkurat landet på Lote ferjekai i Eid i Nordfjord da vogntoget kjørte inn i rotoren. Hendelsen skjedde klokken 11.40. To av rotorbladene ble ødelagt, og helikopteret kunne derfor ikke frakte den skadde motorsyklisten til sykehus. Han ble fraktet med vanlig ambulanse, og kom fra motorsykkelulykken med lettere skader.

– Det er materielle skader på helikopteret, men vi har ikke opprettet noen sak, etter det jeg har hørt, sier operasjonsleder Odd Arne Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ifølge Sunnmørspostens nettutgave, har helikopteret en prislapp på 27,5 millioner kroner. Helikopterpiloten tror vogntogsjåføren hadde en fart på 10-20 kilometer i timen.

– Jeg sto ved helikopteret og gjorde klar til å ta imot pasienten. Jeg hadde tatt ut båra og åpnet døra, da det plutselig kom et vogntog kjørende. Han traff to av rotorbladene. Det smalt ganske kraftig, sier pilot Bernt Næss til VG Nett.

Helikopteret må nå demonteres og sendes til verksted.

– Dette er det eneste helikopteret i Førde og vi må få et erstatningshelikopter så fort som mulig, sier Næss, som understreker at det ofte er et problem at folk ikke er vant til å ferdes rundt helikoptre.