Hopp til hovedinnhold
Norges lover. Illlustrasjonsfoto: Andreas Haldorsen


Viste video der han retter en ladd hagle mot politi- og ambulansefolk

Ambulansekaprersaken begynte for tingretten i dag.

33-åringen roter rundt i en bag – før han trekker opp en avsagd, ladd hagle og peker den mot politifolk og ambulansepersonell. Deretter legger han ut på en vill ferd på Torshov, skriver Avisa Oslo.

Overvåkingsvideoen fra Shell-stasjonen på Rosenhoff ble vist i Oslo tingrett, der rettssaken mot en 33-årig mann startet mandag morgen.

I videoen, som er tatt opp 22. oktober 2019 like etter klokken 12.30, ser man ambulansen kjøre inn fra Trondheimsveien, før den stanser utenfor bensinstasjonen. Like etter kommer mannen gående forbi, bærende på flere bager og iført en skuddsikker vest med påskriften «politi». 

Både ambulanse- og politifolkene som kommer til stedet etter en trafikkulykke like i forkant, forsøker å tilnærme seg ham. 

33-åringen bøyer seg deretter ned, roter rundt i en bag og trekker opp en hagle som han peker mot de ansatte i nødetatene. De trekker seg unna, før mannen laster bagene inn i ambulansen, setter seg inn på førersiden og forsvinner fra stedet.

Måtte kaste seg unna

Ferden fortsetter ned Mailundveien og videre inn i en rekke gater på Torshov – med politiet hakk i hæl. I Åsengata må et eldre ektepar kaste seg unna for å unnslippe ambulansen idet 33-åringen kjører opp på fortauet. Like etter kolliderer han med en barnevogn med tvillinger. Moren får akkurat dratt unna vognen, slik at barna slipper unna alvorlige skader.

I videoer som er filmet av vitner på Torshov, ser man ambulansen kjøre i høy fart gjennom gatene mens politifolk løsner flere skudd i et forsøk på å stanse ferden. I Hegermanns gate kolliderer både politibiler og en annen ambulanse inn i kjøretøyet, før de til slutt får stanset 33-åringen i Krebs gate.

Mannen er tiltalt for syv tilfeller av drapsforsøk i forbindelse med kjøringen på Torshov. Som hans forsvarer har varslet før saken startet, nektet 33-åringen straffskyld for denne delen av tiltalen.

33-åringen erkjente straffskyld for de øvrige delene av tiltalen som ikke omhandlet drapsforsøk. Blant annet er han tiltalt for trusler og grovt ran i forbindelse med kapringen av ambulansen. Nødetatene rykket i utgangspunktet ut til Rosenhoff etter at personbilen som mannen opprinnelig kjørte, traff kanten på en rundkjøring, snurret rundt gjennom en hekk og endte på taket på en gangvei. 

Han er også tiltalt for en rekke brudd på veitrafikkloven, som han altså også erkjente skyld for.

Det er satt av tre uker til rettssaken, som etter planen avsluttes 30. april.