Hopp til hovedinnhold


Vinnere i NM i ambulansefag

For andre gang ble det arrangert konkurranse i ambulansefag på NM i yrkesfag. Fremdeles er det ikke særlig mange lokale konkurranser lærlingene imellom, slik at dette i stor grad blir en nasjonal konkurranse med utsendte som har meldt sin interesse.

Et unntak var deltakerne fra nord. Siv-Ragnhild Bjørnstad fra Nord-Trøndelag tok gull sammen med lagvenninne Silje-Katrin Mathisen fra Finnmark. Begge er ansatt som lærlinger i ambulansetjenesten i Helse Nord ved UNN i Tromsø.
Tidligere i år vant de NNM på hjemmebane, mens de fortsatt var lærlinger. Nå utkonkurrerte de øvrige motstandere fra hele landet, skriver UNN på sine hjemmesider.
UNN forteller også at i løpet av sommeren og høsten besto begge to fagprøvene som lærlinger, og begge er nå ansatt som fagarbeidere ved ambulansestasjonen ved UNN Breivika.
Sølvmedaljen gikk til Silje Mari Barstad 2. års-lærling ved Ørskog ambulanse og  Amanda iIskaa Øren, 2. års-lærling ved Volda sykehus.
Bronseplassen fikk Silje Gulbrandsen og Tobias Minde Bremar fra ambulansetjenesten ved Oslo Universitetssykehus (OUS).
Yrkes-NM arrangeres av Worldskills Norway. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.
Den første dagen av konkurransen håndterte deltakerne en bilulykke, andre dag en forvirret dame i en park og finaledagen en pasient med store blødninger etter en fallulykke i hjemmet.
Det arrangeres også europamesterskap for yrkesfag, men foreløpig er ikke ambulansefag en av grenene det konkurreres i der.
Over 300 unge fagarbeidere fra hele landet har konkurrert i 27 fag under Yrkes-NM i Trondheim, ifølge NHO. Fagforbundet sponser konkurransen i ambulansefaget.
Les hele pressemeldingen hos Universitetet i Nord-Norge
Les også sakene hos Fagforbundet og  Ampy.