Hopp til hovedinnhold


Vil skifte ut hele styret i Helse Midt-Norge?

Helseministeren forsøker å rydde opp i det konfliktfylte Helse Midt-Norge. Det kan sette ny fyr i splittelsen mellom møringer og trøndere.

Helseministeren forsøker å rydde opp i det konfliktfylte Helse Midt-Norge. Det kan sette ny fyr i splittelsen mellom møringer og trøndere, skriver NRK Møre og Romsdal.

Les også i Adressa: AP-opprør mot styrevraking

En lekkasje om at helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen vil kaste hele det gamle styret i Helse Midt-Norge har visstnok satt sinnene i kok. Lekkasjene tyder på at hun vil sette en sunnmørsprepresentant som styreleder.

Ifølge lekkasjene foreslår helseministeren Marthe Styve Holte fra Sunnmøre som ny styreleder.

 Dette er bra. Det er Møre og Romsdal sin tur nå. Ikke bare fordi vi vil ha styrelederen. Vi ønsker å gi styret og St. Olavs Hospital en større habilitet i Møre og Romsdal, sier fylkesordfører i Møre og Romsdal, Jon Aasen.

Ifølge NRK frykter fylkesordfører i Sør-Trøndelag en fremtid med en sunnmøring som styreleder:  

– Jeg frykter vi vil oppleve at St. Olavs Hospital blir "fritt vilt" fra Møre og Romsdal, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik til NRK. Han frykter at Møre og Romsdal skal få sterk innflytelse i helseregionen.

Aasen synes dette blir et merkelig utsagn.

– Møre og Romsdal har av og til brukt uttrykket «trønderran». Dette har vi patent på. Det motsatte er jo umulig. St. Olavs Hospital ligger i Trondheim. Det ligger i Trøndelag. Det er et viktig sykehus, både for Trøndelag og Møre og Romsdal. Dette utsagnet faller på sin egen urimelighet, sier Aasen.

Les mer om saken hos NRK