Hopp til hovedinnhold


Vil samle nødetatene i et beredskapshelikopter

Distrikter med lang responstid bør ha hvert sitt beredskapshelikopter til politi, brannvesen og ambulanse, mener anestesilege Andreas Tornes Andersen, ifølge NRK Rogaland.
Andersen har tatt initiativ til et eget beredskapshelikopter for alle nødetatene på Haugalandet. Han håper på å starte et pilotprosjekt der politi, brann, redning og ambulansetjenesten bruker samme helikopter ved akutte hendelser.
– En kan få en melding om en væpnet aksjon i Sauda. Politiet kan komme til en helikopterbase sentralt på Haugalandet og laste opp med fire-fem politifolk og medisinsk backup. Sammen drar de fort dit de skal og står for den første responsen, sier han.

– Perfekt for Sogn og Fjordane og Nord-Norge

Andersen har jobbet med prosjektet siden i fjor sommer. Det er den lange responstida i Distrikts-Norge som har engasjert ham.
– Personlig har jeg alltid hatt en interesse for beredskap og beredskapssystemer. Det er nok derfor jeg har engasjert meg ekstra og kommet med ideen. Jeg har fått veldig mye positiv oppmerksomhet rundet det, og det har bare fortsatt, sier han.
Les mer om saken hos NRK