Hopp til hovedinnhold
Ble app-gründer etter ulykke: Fredrik Øvergård fikk en ny retning på livet da et forsøk på et sykkelhopp gikk fryktelig galt. Foto: Live Oftedahl.


Vil lage den ultimate nød-appen

Mens folk rundt ham prøvde å forklare ambulansen veien, strevde kritisk skadde Fredrik Øvergård med å holde seg ved bevissthet. Nå kan han ha laget den ultimate nød-appen.

Fra Ambulanseforum nr. 3 2016. Tekst: Live Oftedahl

Forhistorien til utviklingen av SmartHelp er dramatisk: Fredrik Øvergård lå dødsredd på en lekeplass på Vikhammer i Malvik og ventet på ambulansen. Han hadde brukket rygg og lungekontusjon. Fredrik hadde fått en bråstopp med sykkelen etter et hoppforsøk.

Han hadde fløyet fire meter bortover, og to meter nedover. Og landet rett på hodet. Tre virvler i ryggen var brukket. Legeambulansen kjørte feil og strevde med å finne stedet. Det gikk 40 minutter før han fikk den hjelpen han trengte.

Mens folk rundt ham prøvde å forklare ambulansen veien, var Fredriks fokus å ikke besvime. Han ville fortelle ambulansepersonellet at han hadde allergi mot reker, og at de måtte være obs på dette når han ble gitt medisiner.

Han var redd for å dø av anafylaksi. Han gikk fra å være 178 til 175 centimeter høy den dagen.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.