Hopp til hovedinnhold


Vil kartlegge helsepersonellets rykte

I dag tar Helse- og omsorgsdepartementet initiativ overfor EU for å få et bedre europeisk informasjonssystem. Motivet er å unngå ansettelser av helsepersonell som har begått alvorlige feil.

I dag tar Helse- og omsorgsdepartementet initiativ overfor EU for å få et bedre europeisk informasjonssystem. Motivet er å unngå ansettelser av helsepersonell som har begått alvorlige feil, skriver Dagens Medisin.

Les hele pressemeldingen på HODs nettside: Ønskjer utveksling av informasjon om helsepersonell

Bakgrunn NRK-innslag: Tabbeleger får jobb i Norge

Etter at det i helgen kom fram i media at en del såkalte utenlandske "tabbeleger" praktiserer i Norge, uten at arbeidsgiver vet om alvorlige feil som er begått tidligere i karrieren i andre land ser HOD behov for å rydde opp.

- Sammen med våre nordiske naboer ønsker vi å jobbe for et register eller en annen informasjonsutveksling, sier Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, som i dag møter EU-formannskapet i Madrid.

Et nordisk initiativ
– Vi ønsker et nordisk initiativ i EU for å sikre at uegnet helsepersonell ikke kan reise fra et land til et annet uten at også advarslene og anmerkningene de har mottatt følger med, sier Ingebrigtsen.

I tilfeller der utenlandsk helsepersonell flytter tilbake til hjemlandet etter å ha begått alvorlige feil i Norge, informerer det norske helsetilsynet hjemlandet om saken.

Les hele saken i Dagens Medisin: Vil kartlegge legens renommé