Hopp til hovedinnhold


Vil ha psykiatri i ambulanser

Frp vil ha psykiatrisk ambulansetjeneste i alle fylker.

Frp vil ha psykiatrisk ambulansetjeneste i alle fylker, skriver Halden Dagblad.

Frp viser til politiloven som sier at politiet skal sørge for hjelp til syke personer som ikke er i stand til å ta vare på seg selv når ingen pårørende eller ansvarlige kan ta seg av dem. Men å hente psykisk syke personer bør være ambulansetjenestens, og ikke politiets, oppgave. Det mener partiet. Dette vil både frigjøre ressurser for politiet og føre til mindre stigmatisering av pasientene, mener Frp.

– Jeg snakket med en politimann som fortalte at de brukte stadig mer av tiden sin på å hente personer som er psykisk syke. Han syntes det var ille at naboene så på og lurte på hva kriminelt personen hadde gjort. Men vedkommende hadde jo ikke gjort noe galt, han var syk, sier stortingsrepresentant for Akershus, Kari Kjønaas Kjos, til Avisenes Nyhetbyrå (ANB).

Frp vil derfor at helsevesenet får ansvaret for å etablere et tilbud når det gjelder transport av psykiatriske pasienter. Forslaget, som fremmes for Stortinget onsdag, er etter modell fra Helse Vest, som innførte en spesiell transporttjeneste for psykiatriske pasienter i 2005.

Les mer om saken på Halden Dagblad