Hopp til hovedinnhold


Vil ha ambulansebasen bak piggtråd på Evenes

Helse Nord ønsker å leie gammel jagerflyhangar av Forsvaret, skriver Fremover.

Luftambulansetjenesten ANS er i forhandlinger med Forsvarsbygg om å leie den såkalte «Kombihangaren» inne på Evenes flystasjon, flystasjonen som om få år også skal bli operasjonsbase for de nye kampflyene F-35.

Vedlikehold av jagerfly

«Kombiangaren» sto ferdig i 1979 og var den første hangaren som ble bygd på Evenes. Hangaren skulle brukes for vedlikehold av jagerfly og inneholder i tillegg store arealer med kontorer og verksteder.

I sluttforhandlinger med Forsvarsbygg

– Luftambulansetjenesten ANS er i sluttforhandlinger med Forsvarsbygg om leie av lokaler på Evenes flystasjon, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Anne May Knudsen hos Helse Nord.

Ansetter leger

Knudsen sier videre at oppdraget med å etablere den nye basen for et ambulansehelikopter i Midtre Hålogaland er godt i rute. Basen skal være operativ fra 1. mai neste år.

Ansetter ti leger

Søknadsfristen som anestesileger gikk ut 1. september og Universitetssykehuset Nord-Norge, og Nordlandssykehuset er i gang med ansettelsene. Ti anestesileger skal primært rekrutteres fra sykehusene i Lofoten, på Stokmarknes, i Harstad og i Narvik.

Anne May Knudsen regner med at helikopter og personell vil starte treningen fra basen på Evenes i april neste år.

Helt nytt helikopter

Flygesjef Erik Normann i Norsk luftambulanse kan fortelle at det nye helikopteret som skal til Evenes, et EC145 T2, blir levert fabrikknytt fra Airbus i Tyskland i desember.

– Helikopteret skal deretter til Sveits for å få den medisinske innredningen, før det kommer til Norge i januar eller februar.

Les mer om saken hos Fremover