Hopp til hovedinnhold


Vil ha ambulansehelikopter til Kirkenes

Staal Nilsen (Frp) mener ambulansehelikopter på sykehuset passer perfekt med forsvarsministerens ønsker om raskere utrykning, ifølge Finnmarken.

Sikkerhetspolitiske endringer i verden lå bak da forsvarsminister Ine Eriksen (H) ba forsvarssjef i oppdrag råd for å utvikle Forsvaret. Responstiden skal ned, og norske soldater bli bedre rustet til moderne oppdrag.

Lokal- og fylkespolitiker Staal Nilsen (Frp) har tidligere luftet sitt ønske om ambulansehelikopter til Kirkenes. Endringer i Forsvaret mener han aktualiserer dette.

– Skulle det skje noe på en oljerigg er det ikke noe problem å fly fra Kirkenes til Vardø og laste soldater over i et lite raskt helikopter. Det er raskere enn å fly 40 minutter fra Vardø først, sier Nilsen til Finnmarken.

Naturlig med helikopter

Statoils helikopterbase synes han godt kan ligge i Vardø. FrP-politikeren ser for seg to helikopterbaser med vidt forskjellige bruksområder.

Hans tidligere kollega i lokalpolitikken og nåværende stortingsrepresentant Jan-Henrik Fredriksen (Frp) tror økt aktivitet i Barentshavet bør medføre økt beredskap.

– Med den regionale plasseringen sykehuset har, synes jeg det er ganske naturlig å utstyre det med ambulansehelikopter, sier han.

Altfor tidlig å si

Samkjøring mellom Forsvaret og andre aktører, synes Fredriksen høres ut som en god idé.

Les mer om saken hos Finnmarken