Hopp til hovedinnhold


Vil firedoble antall helikopterflyginger

Helse Bergen har undervurdert behovet, og de har derfor søkt om å få firedoble antall flyginger, melder Bergens Tidende.
Landingsplassen på taket av Haukeland Universitetssykehus sto ferdig i april i fjor, og skal bare brukes i de mest akutte situasjonene.
Mange naboer merker godt støyen fra helikopterbasen. Særlig er det Luftsforsvarets store redningshelikoptre som skaper støy, forteller Kjetil Helle, leder i Nymark velforening.
- De store Sea King-helikoptrene hører vi ganske godt. Da er det sånn at det rister litt i huset. Man våkner om natten og det er tydelig bråk, sier Helle.

800 trolig sterkt plaget

BT har snakket med flere naboer i nabolaget til Haukeland som plages av støyen, men ingen av dem ønsker å stå frem med navn. En fersk støyrapport fra SINTEF bekrefter imidlertid naboenes opplevelse.
Ifølge seksjonsleder Guttorm Brattebø ved Akuttmedisinsk seksjon på Haukeland er det 85 landinger mer enn de har konsesjon for i hele 2013.
-  Det viste seg snart etter åpningen at vi hadde søkt om for få konsesjoner. Når vi nå søker om ganske mange flere, er dette med et langtidsperspektiv
Les mer om saken hos Bergens Tidende