Hopp til hovedinnhold


– Vi vil ha el-ambulanser!

Ambulansetjenesten ved Oslo universitetssykehus vil være først når el-ambulansene kommer, ifølge Elbil24.

Firmaet Falck har bygd om en Tesla X for å gjøre det mulig å bruke den som utrykningsbil for leger.
I tillegg jobber de med å utvikle en vanlig ambulanse som også kan transportere pasienter. Målet er at elektriske ambulanser skal være en naturlig del av en ambulanseflåte om noen år.
Og Norge er definitivt klare for elektriske ambulanser, sier stabssjef ved ambulansetjenesten på Oslo universitetssykehus (OUS), Anders Halden.
– Det er i denne retningen det går og vi har selvsagt lyst til å være med i denne utviklingen.
Allerede har de gjort vurderinger rundt en bil av samme type som den Danmark nå prøver ut, en såkalt legebil som frakter lege til ulykkessteder, men som ikke kan transportere pasienter.
– Det har vi vurdert, og vi har vært i kontakt med flere bilprodusenter. Nå begynner driftslengden å nærme seg det vi trenger i ambulansetjenesten, så det er spennende.

En økonomisk vurdering

Halden sier at man imidlertid må gjøre en vurdering, også med tanke på det økonomiske.
– Foreløpig er de bilene som egner seg best til bruk hos oss relativt kostbare, som for eksempel Tesla Model X som de har brukt i Danmark. Det er en av grunnen til at vi foreløpig har avventet litt.
Halden har fulgt el-ambulanseutviklingen i Danmark med spenning, og sier at det absolutt er aktuelt å få liknende biler til Norge etter hvert.
– Akkurat nå er jeg ikke på utkikk etter nye biler, vi har de vi trenger per dags dato. Men ved neste korsvei vil vi selvsagt sterkt vurdere et eventuelt elektrisk alternativ.
Les mer om saken hos Elbil24