Hopp til hovedinnhold


– Vi skal nok komme oss frem

Det voldsomme snøfallet skal ikke hindre ambulansetjenesten.

Det voldsomme snøfallet skal ikke hindre ambulansetjenesten, skriver Bergensavisen.

Det sier seksjonsleder for akuttmedisin i Helse Bergen, Guttorm Brattebø, til BA.no.

Ved snøfall som natt til onsdag, blir en rekke sideveier ikke brøytet før i god tid utpå dagen. Og folk blir som kjent ikke bare syke i kontortiden.

– Sivilforsvaret og hjelpekorpset har beltegående kjøretøy og snøscootere som vi kan benytte oss av ved behov, sier Brattebø.

DEKKET: Hittil har man benyttet seg av snøscooter ved minst en anledning, men stort sett har ambulansene kommet seg frem.

– Flere av dem har firehjulstrekk, men det er klart at om det ligger 30 cm snø, så kan det fort bli vanskelig å komme frem. I slike tilfeller, vil ambulansepersonellet ta seg frem til huset og starte behandling, mens AMK vil sørge for transporten, sier Brattebø.

Et annet problem for ambulansepersonellet har vært at de ikke har hatt tilstrekkelig varme klær for opphold utendørs i mer enn ti minutter.

– Det siste halve året har vi hatt en arbeidsgruppe som har utredet dette problemet. Vi så spesielt ved rasene i Åsane og ved Hatlestad terrasse at vi ikke hadde god nok bekledning for opphold ute i ekstremt vær. Nå har vi startet innkjøpet og utleveringen av egnet utstyr, og ved slikt vær som vi har nå, så er det klart et must.

Les hele saken i Bergensavisen