Hopp til hovedinnhold


- Vi er i sjokk

Kolleger i Redningsselskapet er dypt rystet etter volden som drepte 27-åring fra Bergen.

Kolleger i Redningsselskapet er dypt rystet etter volden som drepte 27-åring fra Bergen.

27-åringen var opprinnelig fra Nord-Trøndelag, men har vært bosatt i Bergen den siste tiden. Den avdøde 27-åringen hadde vært ansatt i Redningsselskapet i to år, og jobbet som maskinsjef.

En slengbemerkning skal ha utløst volden som drepte en 27-åringen.

Etter en periode på redningsskøyten Halfdan Grieg, skulle han om kort tid tilbake til skøyten Askerbæringen, som er stasjonert i Stavern. Han hadde også tidligere jobbet på denne båten.

- Vi så frem til å få ham tilbake. Han var en trivelig, kjempeflink kar, sier Robert Jakobsen, som jobbet sammen med 27-åringen på Askerbæringen.

Helg med kjæresten
27-åringen deltok i forrige uke på et redningsmannskurs ved Sjøredningsskolen i Stavern. Kurset skulle fortsette denne uken, etter en frihelg.

I stedet for å reise hjem, valgte han å ta en helg på hotell i Stavern sammen med kjæresten.

Hun var gått tilbake til hotellet de to bodde på, da 27-åringen ble slått ned og pådro seg skadene han senere døde av.

Kvinnen skal ha blitt vekket og varslet om hendelsen utpå natten.

- Fremragende redningsmann
Hans Jakob Gaupen er ansvarlig for kurset 27-åringen deltok på.

Han forteller at både de ansatte ved Sjøredningsskolen og alle kursdeltakerne er dypt rystet over det som har skjedd.

- Vi er i sjokk og dyp sorg over tapet av en god kollega og en fremragende redningsmann og dyktig maskinsjef, sier Gaupen.

I går formiddag samlet deltakerne på kurset og mannskapet på Askerbæringen seg på Sjøredningsselskapet. Den gjenstående av kurset er utsatt på ubestemt tid.

- Vi har hatt en tom stol i klasserommet i dag. Dette er veldig vanskelig for deltakerne på kurset, som har lært den avdøde godt å kjenne i løpet av denne uken. Det er ingen av oss som hadde orket å gjennomføre resten av dette kurset nå, etter at dette har skjedd, sier Gaupen.

Han kjenner selv den avdøde 27-åringen fra tiden da han var stasjonert i Stavern.

- Han var en blid og trivelig kar. Når han var her på kurs var han ivrig etter å lære mer, og perfeksjonere seg i redningsteknikk og akuttmedisin. At dette skulle skje er forferdelig tungt for oss som fikk være sammen med ham under kurset, og ikke minst for mannskapet på Askerbæringen, sier en tydelig beveget Gaupen.

27-åringen var opprinnelig fra Nord-Trøndelag, men har vært bosatt i Bergen den siste tiden.

- Tungt
Kapteinen som var leder for den avdødes skift på redningsskøyten Askerbæringen, orket i går ikke å snakke med pressen.

- Dette er veldig tungt for dem som har jobbet tettest med ham. Når vi jobber er vi tre mann på denne båten i 28 døgn i strekk. Vi er like mye sammen med kollegene som vi er med familien hjemme, så det blir som en ekstra familie, sier Robert Jakobsen, som er skipper på det andre skiftet på skøyten.

Han forteller at 27-åringen var godt likt både i arbeidsmiljøet og blant folk i Stavern.

- Mange av de som bor her kommer rett som det er innom på kaien for å prate med oss. Derfor var det mange som kjente til ham, sier Jakobsen.

Mannskapet på skøyten har fått tilbud om krisehjelp gjennom Redningsselskapet, men har foreløpig følt mest behov for å snakke sammen seg imellom.

- Det kommer vi nok til å fortsette med. Dette er tungt for oss. Men først og fremst går jo tankene til familien hans i dag, sier Jakobsen.

Les hele saken i Bergens Tidene