Hopp til hovedinnhold


Veronica (38) forhindret et selvmord - etterpå ble hun overlatt til seg selv

På vei fra jobb havnet Veronica Soleng (38) midt i et selvmordsdrama på Tromsøbrua. Nå etterlyser hun bedre oppfølging av privatpersoner som havner i dramatiske situasjoner.

På vei fra jobb havnet Veronica Soleng (38) midt i et selvmordsdrama på Tromsøbrua. Nå etterlyser hun bedre oppfølging av privatpersoner som havner i dramatiske situasjoner, skriver NRK Troms og Finnmark.

– Jeg savnet litt medmenneskelighet etterpå fra politiet. Et lite blikk, går det bra med deg? Er det greit å kjøre nå? Er du kjørbar? Har du noen å snakke med? Det savnet jeg. Ikke noe mer enn det, sier 38-åringen.

Hun var på tur hjem fra jobb da hun oppdaget at en kvinne var på tur til å klyve over sikkerhetsgjerdet på Tromsøbrua. Sammen med en annen bilist fikk de holdt kvinnen fast til hjelpen kom.

Fikk ikke sove

Da hun kom hjem, kom reaksjonene.

– Jeg prøvde og melde noen for å høre om det var noen jeg kunne prate med, men det var det ikke og man vil jo ikke vekke noen om natta. Jeg var ganske satt ut og fikk ikke sove før på morgenen. Man er ganske skjelven.

Veronica Soleng etterlyser nå bedre muligheter for debrifing for folk som havner i dramatiske situasjoner.

Får gode tilbakemeldinger

Stasjonssjef Kurt Pettersen i Troms politidistrikt mener politiet er flinke til å ivareta de som havner opp i dramatiske situasjoner sammen med politiet.

Samtidig utelukker ikke han at de har forbedringspotensiale.

– Snakk med noen

AMK-sentralen i Tromsø får 50 henvendelser i timen og ble også varslet om dramaet på Tromsøbrua.

– Derfor er det ikke alltid vi klarer å følge opp disse der og da. Jeg oppfordrer folk til å snakke med vennene sine, de som var på stedet eller familie. Reaksjonene kommer gjerne fra ti minutter til timer etterpå, sier Jon Mathisen som er sjef for Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Les mer hos NRK