Hopp til hovedinnhold


Verneombud slår alarm: Politifolk kollapser på jobb

Utslitte ansatte ved operasjonssentralen i Hordaland har besvimt på jobb og måttes hentes av ambulanse. Nå slår politiets hovedverneombud alarm.
Dette siterer VG fra en artikkel i Bergens Tidende.
Bare i 2015 har de ansatte ved landets travleste operasjonssentral rapportert inn 56 avviksmeldinger, de fleste av dem angående lav bemanning på arbeidsplassen
Årlig registreres det rundt 60.000 forskjellige oppdrag. Den ekstreme arbeidsbelastningen har også gått på helsa løs.
Hovedverneombud Kjell Ivar Sletten i Hordaland politidistrikt bekrefter at flere ansatte har besvimt på jobb, noe han mener skyldes en «langvarig, høy arbeidsbelastning».
– Vi har hatt flere episoder hvor ansatte har vært så slitne at de rett og slett har kollapset på jobb eller etter jobb. Ansatte har sjelden tid til matpause og de har knapt tid til å gå på do, sier han til Bergens Tidende. 
Ifølge Sletten skal noen ansatte ved operasjonssentralen ha jobbet så mye som seks-syv helger på rad.

Leder for Politiets fellesforbund i Hordaland, Kjetil Rekdal, opplyser overfor BT at arbeidsgiveren har blitt varslet om situasjonen flere ganger.

Refset av Arbeidstilsynet

I 2011 ga også Arbeidstilsynet seks pålegg til politidistriktet, hvor de blant annet påpekte at situasjonen var helseskadelig for de ansatte. Dette medførte senere at ledelsen innførte flere tiltak, men ifølge Rekdal har situasjonen forverret seg.
Les mer om saken hos VG