Hopp til hovedinnhold


– Ventetida blir lengre

Fra årsskiftet blir det garantert lengre ventetid på ambulanse i Solør. Årsaken til det er nedleggelsen av Solør legevaktsentral, skriver Østlendingen.
Ambulansen blir fortsatt stasjonert på Flisa og vil utføre profesjonell hjelp til de som trenger det.
Men det blir mye mer kjøring når legevakten ikke tar unna. Det vil gå ut over de som blir akutt syke og trenger hjelp i løpet av minutter. Det sier ambulanseansatt Dag Helle ved ambulansen i Solør.
Han er bekymret.

  Alvorlige konsekvenser

– Mens legevaktsentralens leger har behandlet ferdig pasienter og så sendt dem hjem, og som flere ganger i døgnet har reist ut på hjemmebesøk, må ambulansen nå transportere disse pasientene til Elverum eller Kongsvinger. Konsekvensen er at akuttberedskapen blir betydelig svekket i ambulansens distrikt. Blir noen akutt syke eller skadet, kan de dø i løpet av minutter. Fraværet av den enorme ressursen som Solør legevaktsentral har vært, blir nå en byrde for ambulansen og de pasienter det er kritisk for, fordi ambulansen blir mer og lenger borte fra distriktet. Det blir garantert lengre ventetid, og ambulansearbeiderens kompetanse og ferdigheter mister verdi, sier Dag Helle.
Les mer om saken hos Østlendingen