Hopp til hovedinnhold


Ventet på hjelp i 45 minutter

Da en 25 år gammel kvinne ble knivstukket på Ulefoss i Nome i desember, venta to vitner og den hardt skadde kvinnen i 45 minutter på politiet. Ambulansen fra Nome hadde 900 meter å kjøre til åstedet, noe som gjorde at de var raskt på plass i selve området.

Da en 25 år gammel kvinne ble knivstukket på Ulefoss i Nome i desember, venta to vitner og den hardt skadde kvinnen i 45 minutter på politiet. - Det er helt utrolig at det skal ta så lang tid før politiet kommer, sier et av vitnene til Telemarksavisa.

Siden det var snakk om knivstikking kunne ikke ambulansepersonellet gå inn i leiligheten før politiet kom.

Siden det tok rundt 45 minutter, tok det følgelig svært lang tid før den skadde kvinnen fikk medisinsk hjelp av ambulansepersonellet.

Da knivstikkinga skjedde natt til 16. desember i fjor var det kun den 25 år gamle fornærmede kvinnen og den siktede 39-åringen som var i leiligheten på Ulefoss. Etter hendelsen rømte 39-åringen fra boligen, samtidig som det kom til flere vitner.

Kvinnen var påført stikkskader i hendene, munnen og ryggen.

Kvinnen ble først kjørt i ambulanse til Sykehuset Telemark i Skien, og deretter fløyet i luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo. Den 25 år gamle kvinnen, som ble alvorlig skadd, er nå på bedringens vei og hun er utskrevet fra sykehuset.

Vitnet forteller at kvinnen blødde mye fra knivskadene, og at minuttene føltes svært lange da de venta på hjelp fra nødetatene.

- Jeg sa til ambulansepersonellet at det var fri bane, siden gjerningsmannen var forsvunnet. Men de sa at de måtte vente på politiet, forteller vitnet.

39-åringen ble pågrepet noen hundre meter fra åstedet ved 01.30-tida den samme natta. Han ble funnet av en hundepatrulje fra Grenland politistasjon. Det ble også beslaglagt en kniv i forbindelse med pågripelsen.

Les mer om saken i Telemarksavisa