Hopp til hovedinnhold


Ventet 40 minutter på ambulansen

Hentet av Sea King: En eldre kvinne måtte vente i 40 minutter på hjelp etter en utforkjøring ved Jergul, fire mil utenfor Karasjok. Grunnet feilinformasjon rykket ambulansemannskaper ut fra Kautokeino i stedet for fra Karasjok.

Hentet av Sea King: En eldre kvinne måtte vente i 40 minutter på hjelp etter en utforkjøring ved Jergul, fire mil utenfor Karasjok. Grunnet feilinformasjon rykket ambulansemannskaper ut fra Kautokeino i stedet for fra Karasjok.

Les hele saken i Altaposten: Ventet 40 min. på ambulansen

Kvinnen, som hadde et åpent brudd i armen, ble hentet med Sea King etter 40 minutter. Først etter en time kom ambulansen.

Det var rundt klokka 20.00 at en bil av ukjente årsaker havnet på taket omkring en kilometer utenfor den lille bygda Jergul ved riksvei 92.

Føreren, en eldre dame, ble sittende fastklemt inni bilen. Hun ble etter hvert hjulpet ut.

Åpent brudd

Ifølge en av de som kom til stedet hadde kvinnen et åpent brudd i venstre arm og kutt i hodet. Hun virket først rystet og sjokkert, men var ved bevissthet.

– Hun kom seg etter hvert, opplyser vitnet, en mann fra Alta.

En time før ambulansen kom

Til tross for at ulykka skjedde knappe fire mil fra Karasjok, ble det rykket ut fra Kautokeino. Dette er en kjøretur på omkring ni mil – mer en dobbelt så langt som fra Karasjok.

– Vi ble stående og vente på bergingsmannskaper, men først etter 40 minutter kom Sea kingen. Da det hadde gått nærmere en time etter ulykka, kom en ambulansebil kjørende, men den kom fra Kautokeino-siden, forklarer Alta-mannen.

For ordens skyld tar det omkring 25 minutter å kjøre fra Karasjok til Jergul dersom en holder forsvarlige hastigheter, ifølge en kjentmann Altaposten har vært i kontakt med.

Trodde det var nært Kautokeino

Ifølge operasjonsleder Jan Olav Schjølberg var unøyaktig informasjon grunnen til at det ble rykket ut fra Kautokeino i stedet for fra Karasjok.

– AMK-sentralen fikk meldingen. De tok kontakt med Vest-Finnmark politidistrikt, og opplysningene de ga oss tydet på at hendelsen hadde skjedd et par mil fra Kautokeino, på indre riksvei. Det har rett og slett vært gitt feil informasjon ett eller annet sted, sier Schjølberg.

Utrykningen gikk derfor fra Kautokeino.

– Lensmannsbetjenten vi sendte ut undret seg også over hvorfor det tok så lang tid før han kom til ulykka.

Etter hva Altaposten får opplyst fra en slektning av den eldre kvinnen står det bra til med henne.