Hopp til hovedinnhold


Veitragedie

Det kom ambulanser fra Flekkefjord, Moi, Lyngdal og Farsund. Sammen med Flekkefjord brannvesens mannskaper gjorde de en heltemodig innsats på det kaotiske ulykkesstedet.

Det kom ambulanser fra Flekkefjord, Moi, Lyngdal og Farsund. Sammen med Flekkefjord brannvesens mannskaper gjorde de en heltemodig innsats på det kaotiske ulykkesstedet.

Les også: Slik takler de ulykkene

Lørdagens tragedie på Austad har gjort sterke inntrykk: En 12 år gammel jente mistet begge foreldrene. En fem år gammel gutt fra Mandal ble kritisk skadd — og døde søndag kveld av skadene.

I tillegg til tre omkomne ligger en syv år gammel jente og en 35 år gammel kvinne fra Mandal på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Det samme gjør en 33 år gammel mann fra Mandal.

Klokken 12.09 fikk politiet melding om ulykken. Noen minutter senere var ambulansepersonell og mannskaper fra brannvesenet i Flekkefjord på plass. Før det hadde privatbiler kjørt noen av de skadde til sykehuset.

Flekkefjord har opp gjennom årene hatt flere dødsulykker — også der innbyggere fra kommunen og nabokommunen har mistet livet. Ulykkene har satt dype spor.

Lørdagens ulykke gjør det samme.

Det var dårlig vær, og mye tyder på at den ene ulykkesbilen har foretatt en forbikjøring som forårsaket ulykken.

Erfarne utrykningsmannskaper jeg har snakket med forteller også om glatt veibane — kanskje forårsaket av oljesøl og enorme nedbørsmengder.

Redningsmannskapene har en utakknemlig jobb — men utfører den til punkt og prikke. De beholder roen, og opptrer med verdighet.

Utpå kvelden lørdag kjørte jeg til Sira. Det var striregn, og på E39 like før Drangeidtunnelen fikk jeg en liten vannplaning.

For litt over ett år siden ble en bil delt i to samme sted.

Sporene i veibanen er ikke blitt utbedret siden forrige sommers ulykke.

Det er en skandale.

Sporene blir dypere og dypere.

Farligere og farligere.

Men det må kanskje skje flere ulykker før noen gjør noe med det?

Det er ikke sikkert at lørdagens dødsulykke var nok.

Les hele saken i Avisen Agder: Enda en tragedie