Hopp til hovedinnhold


Veiarbeid hindret akuttransport

Ambulansen med en akutt syk pasient måtte snu og kjøre om Tinnheia da veiarbeidere stengte av E 39 i Hannevika. Sperringen skal ikke ha blitt varslet på forhånd.

Ambulansen med en akutt syk pasient måtte snu og kjøre om Tinnheia da veiarbeidere stengte av E 39 i Hannevika. Sperringen skal ikke ha blitt varslet på forhånd, skriver Fedrelandsvennen.

- Jeg kan bekrefte at en av våre ambulanser måtte kjøre om Tinnheia under innkjøring av en akutt syk pasient til sykehuset. Sperringen av veien var ikke meldt inn på forhånd, opplyser Ole Kristian Skomedal, AMK-leder ved Sørlandet sykehus til fvn.no.

Måtte snu

Det var ved 22-tiden at en ambulanse var på vei inn til Sørlandet sykehus. Pasienten var hentet i området ved Fidjemoen vest for Kristiansand sentrum.

- Så vidt meg bekjent skal alle slike sperringer meldes inn til Veitrafikksentralen slik at ambulansetjenesten blir informert, sier Skomedal.

- Vanligvis gis det åpning for at ambulansene kan passere uansett hva slags sperring det er snakk om, sier Skomedal.

Han ønsker ikke å opplyse om omkjøringen fikk konsekvenser for pasienten. Skomedal sier han vil underrette sykehusledelsen om episoden som skjedde mandag kveld.

Les mer om saken i Fedrelandsvennen