Hopp til hovedinnhold


Varsler ny ambulansekamp

Lesja gir seg ikke i ambulansesaken.

Lesja gir seg ikke i ambulansesaken.

Les hele saken i Gudbrandsdølen Dagningen: Varsler ny kamp

Les også: Strid om ambulansedekningen

Bakgrunn: Folkemøte leverte protesunderskrifter

Ordfører Per Dag Hole (Sp) varsler ny kamp for å beholde ambulansen i bygda.

- Ikke fornøyd med regionrådets svar
Skuffelsen over regionrådets behandling av ambulansesaken var stor før regionleder Bjørgen kom til et møte, og frustrasjonen var ikke det fnugg mindre da han gikk.

Kommunestyremedlem Ronald Kikut (Sp), som ba Bjørgen innfinne seg på Lesja for å forklare situasjonen, sier til GD at han ikke er fornøyd med svaret han fikk. Også ordfører Hole er krystallklar:

- Denne saken kommer ikke ut av verden så lenge kommunene ikke føler trygghet med ambulanseordningen.

Samhandlingsreformen i by og i bygd
Samhandlingsreformen og de nye oppgavene og ansvarsområdene helseminister Bjarne Håkon Hanssen vil pålegge distriktskommunene, gjør at ordføreren vil ta omkampen om en bedre ambulansemodell for Nord-Gudbrandsdal.

De sammenligner med Oslo hvor nye ambulansestasjoner etableres i de ulike bydelene nettopp for at utrykningstiden skal bli så kort som mulig.

I Nord-Gudbrandsdal skjer det motsatte. I påsken blir det boende nærmere 12.000 personer på Bjorli og Lesjaskog, og at det skal være seks mil til nærmeste ambulanse slik Bjørgen vil, er totalt uakseptabelt for Lesja, klargjorde Ronald Kikut.

- Bedre før
- Ambulansetjenesten er blitt bedre. Beredskapen er styrket. Kvaliteten er i alle ledd blitt bedre, svarte Bjørgen i en grundig saksgjennomgang. Han kjente seg ikke igjen i lesjingenes beskrivelse av situasjonen.

Kommunestyremedlem Svein Nilsplass (Ap), som selv har kjørt ambulanse, avsluttet debatten slik:

- Ambulansetjenesten før var slett ikke dårlig. De ansatte, de frivillige lag og foreningen, gjorde en formidabel innsats. Faktum er at tryggheten til ambulansetjenesten var større da.