Hopp til hovedinnhold


Vant i lagmannsretten

Stein Arve Paulsen er glad for å ha vunnet fram i lagmannsretten, men skuffet over at han må gjennom nok en rettssak for å få saksomkostningene tilbake.

Stein Arve Paulsen er glad for å ha vunnet fram i lagmannsretten, men skuffet over at han må gjennom nok en rettssak for å få saksomkostningene tilbake, skriver Lofotposten.

Siste: Må ut med 200 000

Les også: Seier for oppsagt ambulansepersonell ved Nordlandssykehuset

Bakgrunn: Får tilbake jobben

Lagmannsretten har i dommen opphevet Salten tingretts avgjørelse om saksomkostninger. Men lagmannsretten finner ikke at den selv kan treffe ny avgjørelse om kostnadene, og spørsmålet om saksomkostninger må avgjøres av tingsretten.

De saksomkostningene som ambulansearbeiderne har hatt ved å anke omkostningsspørsmålet til lagmannsretten, har Hålogaland lagmannsrett bestemt at Nordlandssykehuset HF skal betale.

Det betyr at Stein Arve Paulsen får dekket sine saksomkostninger for denne rettsrunder med 17.500 kroner. Også de andre to fikk dekket saksomkostningene.

– Jeg hadde håpet at lagmannsretten skulle være voksen nok til å avgjøre spørsmålet om saksomkostninger. Nå sier retten at avgjørelsen i Salten tingrett er opphevd, men likevel må tingretten på nytt behandle spørsmålet om saksomkostninger.

-Jeg skylder 250.000 kroner for denne rettssaken hvor vi vant fram, og fikk fastslått at vi var usaklig oppsagt. Det er mye penger, og jeg hadde håpet at saken nå skulle være avgjort slik at vi fikk pengene tilbake. 

– Har saken vært en stor belastning?

– Det er klart. Saken startet med stevning den 23. desember i 2009, så den har pågått i nesten ett år nå. Og ennå er den ikke ute av verden for godt, så det sliter på.

Les mer om saken i Lofotposten