Hopp til hovedinnhold


Vågå-ultimatum om ambulansen

Hvis Sykehuset Innlandet flytter Vågå-ambulansen til Otta fra nyttår, lover Vågå-ordføreren at den vil havne i den nasjonale valgkampen.

Hvis Sykehuset Innlandet flytter Vågå-ambulansen til Otta fra nyttår, lover Vågå-ordføreren at den vil havne i den nasjonale valgkampen.

Les hele saken i Gudbrandsdalen Dagningen

Les også: Ambulanseaksjonen i Vågå ga delvis resultater

Bakgrunn: Folkemøte leverte protestunderskrifter

Innlandet: Strid om ambulansedekningen

Vågå godtar ikke annet enn 24 timers vaktberedskap med ambulanse stasjonert i Vågå. Over helgen ankommer kommunalministeren Vågåseminaret.

Rune Øygard har ambulansesaken øverst på lista si - som eksempel på god eller dårlig distriktspolitikk. I dag skal nemlig Sykehuset Innlandet informere ordførerne i regionen om sin endelige beslutning angående ambulansetjenesten i norddalen fra nyttår. Bakteppet er folkemøte og 6.000 underskrifter fra Vågå i fjor om å beholde ambulansen i bygda.

Rungende enige
Da ordføreren ba om støtte til sin strategi i Vågå formannskap tirsdag, var svaret et rungende ja om ikke å gi seg, sier han:

- Dette gjelder selve kjernen i distriktspolitikken. Blir det nødvendig, vil jeg sørge for at den havner aldeles på topp i den rikspolitiske valgkampen, sier Rune Øygard.

- Skal det være mulig å bo her, må vi kjenne en viss sikkerhet for liv og helse. Vågå har, etter min mening, en lang rekke svært gode argumenter for å beholde ambulansen. Vågå og omland er det klart største området for ambulanse i dag, og blir det største området uten nærambulanse om den blir fjernet hele eller deler av døgnet.

Mange turister
- Vågå har kortest responstid til flest innbyggere ved flåtestyring til andre kommuner, Lom, Sel og Dovre. Det kommer 100.000 turister til Gjende hver sommer. Ambulansen i Vågå betyr noe for beredskapen i forhold til reiselivet også. Småbarnsfamilier legger avgjørende vekt på den sikkerheten en godt faglig kompetent ambulanseberedskap betyr for dem når det er 15 - 20 mil til sykehus, understreker Vågå-ordføreren.