Hopp til hovedinnhold


– Uverdig og uakseptabelt

- Det er uverdig å sende eldre fra Drammen til sykehjem i Hof med slike forhold. Dette føyer seg inn i en rekke hendeler som viser at man ikke har kontroll, sier Aps gruppeleder Masud Gharahkhani til Drammens Tidende.
Les mer i Drammens Tidende: Ulovlig sykehjem Det var to ambulansearbeidere fra Sykehuset i Vestfold som sendte bekymringsmelding til Fylkesmannen i midten av oktober. De reagerte både på fagkompetansen hos de ansatte, hygienen og smittevernet ved sykehjemmet.
Bekymringsmeldingen fra ambulansepersonnellet kom 15. oktober, Drammen hadde pasienter der til 8. november. 3. desember kom utkastet til tilsynsrapport fra Fylkesmannen som viser ti lovbrudd ved sykehjemmet i Hof, som drives av bærumbaserte Friskmeldt AS.
Høyres leder av bystyrekomiteen for helse og omsorg, er glad for at administrasjonen tok raskt grep da de ble kjent med bekymringsmeldingene ved sykehjemmet i Hof.
– Jeg er glad de var så kjapt på banen, og sluttet å sende pasienter dit, sier hun.
Gharahkhani har vært en forkjemper for at det skal bygges flere sykehjemsplasser i Drammen. Når kommunen må kjøpe over 500 liggedøgn på drøye fire måneder på et sykehjem som ikke klarer å følge loven, mener han man må satse mer på de eldre i byen.
- Høyre sier de har fokus på de eldre ved å kjøpe eksterne sykehjemsplasser i Hof. Men dette er jo uverdig og uakseptabel eldreomsorg. Nå må også Høyre ta tak. Det er på tide de eldre blir behandlet med mer respekt, mener han.
Les mer om saken hos Drammens Tidende