Hopp til hovedinnhold


Uten ambulanse og drosje

Bygdene Arnøyhamn, Årviksand og Akkarvik i Troms står uten noen offentlig form for helsetransport nå som veiene på Arnøy er stengt. Drosjeeier Jonny Eilertsen kaller situasjonen tøvete.


akkarvik450

Akkarvik by summer. Mer framkommelig. Foto: Alf Egil, Wikimedia Commons

Bygdene Arnøyhamn, Årviksand og Akkarvik i Troms står uten noen offentlig form for helsetransport nå som veiene på Arnøy er stengt. Drosjeeier Jonny Eilertsen kaller situasjonen tøvete i avisa Framtiden i Nord.

- Det er jo rett og slett tuillat, det som har skjedd. Da vegvesenet stengte fylkeveien under Signlalandet onsdag, var drosja i Tromsø. Dermed kom den seg ikke til stasjonsstedet i Arnøyhamn. I tillegg står altså ambulanse, eller helsetransporten, innesnødd i en garasje på Lauksletta.

Hadde tid til å flytte over ambulansen
FV347 er stengt mellom Lauksletta og Arnøyhamn som følge av stor rasfare. Eilertsen kan ikke forstå hvorfor UNN, som styrer ambulansene, ikke flyttet ambulansen til Arnøyhamn da meldinga om stenging kom.

- Vegvesenet gikk tidlig ut og varslet at de ville stenge veien klokken 18.00, onsdag. UNN hadde god tid på å flytte bilen over til andre sida.

Eilertsen tok selv til slutt kontakt med Troms Taxi og ba om tillatelse til å bruke privatbil ved akutte hendelser.

- Den faste sjåføren er på Arnøy og Troms Taxi ga umiddelbart klarsignal for en slik løsning. Jeg bare lurer på hvorfor ikke UNN selv kunne tatt denne telefonen og ordnet opp?

Les saken i Framtiden i Nord