Hopp til hovedinnhold
E18 i Vestfold. Foto: Peter Fiskerstrand


UP ut mot «glanere» ved ulykker – politifolk er nesten blitt påkjørt

Ofte blir det lange køer forbi ulykker fordi folk stopper og glor. – Det kan fort føre til nye ulykker, advarer utrykningspolitiet.

To av tre nordmenn oppgir at de vil legge ferien til Norge, og ni av ti velger å reise med egen bil. Det viser en undersøkelse som er utført av Epinion for Innovasjon Norge, skriver NRK Vestfold og Telemark.

Med lange og mange bilturer kreves det ekstra mye oppmerksomhet fra bilføreren. Særlig for dem som ikke er vant til slike kjøreturer.

– I år har vi enda flere biler på veiene enn tidligere, så nå er det enda viktigere å følge køen og ha fokuset der vi skal ha det, sier distriktsleder i utrykningspolitiet i Agder og Sør-Øst, Karin Wallin.

Flere nestenulykker

Tidligere i sommer la politiet i Sør-Øst politidistrikt ut en melding om en trafikkulykke på E18. Samtidig skrev de «NB: «Glanekø» ønskes ikke».

– Vi ser det dessverre veldig ofte at folk stopper opp for å se på ulykker. Det er uheldig, for det kan fort føre til nye ulykker, sier Wallin.

– Når folk er mer opptatt av ulykken enn det foran, har det vært tjenestemenn som nesten har blitt påkjørt. I tillegg blir det lange køer. Trafikktettheten akkurat nå er veldig høy og da blir køene også veldig lange, fortsetter hun.