Hopp til hovedinnhold


UNN på sparebluss: – Beredskapen er svekket

Sykdom og innsparinger er årsak, ifølge Lofotposten.
Bakgrunn: UNN må kutte 170 millioner
Les også: Ambulanser parkeres på grunn av sykdom
Onsdag kveld var det ikke bare ambulansen i Bjerkvik som var ute av drift. Også i Salangen og i Lødingen var det ambulansemangel, skriver Fremover.
Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) skal spare penger og lar ambulanser stå dersom ambulansepersonalet er borte på grunn av sykdom. Av den grunn er ambulansen i Bjerkvik parkert fram til mandag.

Sykdom også i Salangen og Lødingen

Men onsdag kveld og deler av torsdagen var også en av to ambulansebiler i Salangen parkert. På grunn av sykdom. I tillegg var en av to biler i Lødingen parkert. Også der på grunn av sykdom blant ambulansepersonalet.

Vedgår at beredskapen er svekket

Avdelingsleder for ambulansetjenesten i UNN, Per Øyvind Sørgård, bekrefter overfor Fremover at det har vært og er en svekket beredskap på grunn av sykdom i ambulansetjenesten.

Tilbake på jobb i løpet av torsdagen

– I Salangen var det sykdom på dagvaktbilen. Der var døgnambulansen i drift, sier Sørgård, som opplyser om at det i Salangen vil være full drift på ambulansestasjonen i løpet av torsdag ettermiddag.
Også i Lødingen av dagvaktbilen ute av drift på grunn av sykdom. Det bekrefter Sørgård overfor Fremover.

Ikke unormalt

Sørgård sier imidlertid at situasjonen med ambulanser som ikke er tilgjengelige, ikke er en unormal situasjon.
– Når én ambulanse kjører fra et distrikt med en pasient til sykehus, er situasjonen den samme.
– Da må andre stasjoner dekke inn og avhjelpe. Det er ikke unormalt. Det er bestemt at vi ikke får ta inn ekstrapersonell ved sykdom. Da blir det slik.

Det går en grense

På spørsmål om hvor smertegrensen går, og hva som vil skje dersom også ambulansen i Gratangen blir parkert på grunn av sykdom, sier Sørgård:
Les mer om saken hos Fremover