Hopp til hovedinnhold


UNN-helikopter satt på bakken: Motordeksel løsnet og skadet rotorbladene

Ambulansehelikopter midlertidig ute av drift, ifølge Nordlys.

Torsdag formiddag ble et av Lufttransports helikoptre fraktet med semitrailer fra Universitetssykehusets Nord-Norge til selskapets hangar på flyplassen.

Dette skjer etter at et motordeksel løsnet og skadet alle de fem rotorbladene i forbindelse med et oppdrag torsdag 22. februar.

- Helikopteret var på vei ut på et oppdrag som ble kansellert. Maskinen returnerte da til UNN. Under landingen kjente piloten antydning til at noe skjedde, uten at det på noen måte ble oppfattet som alvorlig. Da de kom ut, så de at motordekselet hadde løsnet og slått opp i de fem hovedrotorbladene som denne typen helikopter er utstyrt med, opplyser Frank Wilhelmsen, administrerende direktør i Lufttransport.

Sendt til Italia

Helikopteret er av typen AW 139. Selskapet antar at dekselet løsnet under landingen. Det hang fortsatt fast i hengslene etter hendelsen, forteller Wilhelmsen.

- På grunn av skrapemerkene ble hovedrotorbladene sendt til Italia. Enten blir de reparert, eller så får vi nye. Sannsynligvis blir de byttet ut, det går mye kjappere.

Wilhelmsen vil ikke spekulere i hvorfor dekselet løsnet.

Ifølge Luftambulansetjenesten skulle helikopteret inn på en rutinemessig og planlagt inspeksjon dagen etter hendelsen uansett, så dette får ikke beredskapsmessige konsekvenser, ifølge kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten.
Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)