Hopp til hovedinnhold


Ulstein Gruppen donerer 20 millioner kroner til ny redningsskøyte

Ulstein Gruppen kunngjorde i dag at de vil donere rundt 20 millioner til Redningsselskapet. Donasjonen vil finansiere 60 prosent av kostnadene for en høyhastighets redningsskøyte som skal leveres i 2015, melder Skipsrevyen.
Den nye 20 meter lange skøyta får navnet RS Idar Ulstein. "Gaven er til minne om Idar Ulstein, mangeårige administrerende direktør og styreleder, som gikk bort i 2012. Idar Ulstein var en lidenskapelig tilhenger av Redningsselskapet og denne donasjonen for å hedre hans liv, vil være et viktig bidrag for å redde liv og berge verdier i norske farvann.”
I en kommentar til kunngjøringen sier Tore Ulstein, styreleder i Ulstein Gruppen, "Redningsselskapet redder liv og verdier og vi tror at denne gaven vil bidra til å gjøre sjøen tryggere for alle"
Rikke Lind, Generalsekretær i Redningsselskapet, uttalte at "…dette er en usedvanlig sjenerøs gest av Ulstein og er en av de største donasjoner noensinne gitt til vår organisasjon."
I løpet av de siste ti årene har Redningsselskapet reddet 350 liv og 1000 personer fra forlis.
På grunn av at et stadig økende antall nordmenn bruker sjøen for arbeid og fritid, utfører Redningsselskapet nå nesten 50 prosent flere redningsaksjoner enn de gjorde for ett tiår siden
Les mer om saken hos Skipsrevyen