Hopp til hovedinnhold


Ugla krasjet med ambulansen - og ble reddet

– Det var helt utenkelig å ta livet av den, sier ambulansearbeiderne fra Meråker til Adressa.
– Pasient er pasient - uansett, sier Camilla Størseth fra Meråker som reddet ugle fra sikker død.
Det var ved 21.00-tiden mandag kveld at ambulansearbeiderne Camilla Størseth og Siw Merete Solem opplevde noe mildt sagt uvanlig. Ikke det at duoen reddet liv, for det er jobben deres. Men at det er en ugle som blir reddet fra den sikre død har damene aldri opplevd.

– Voldsomt smell

– Vi hadde kommet til Sona, på tur fra Levanger til Meråker etter endt oppdrag, da en ugle plutselig fløy opp fra en veipinne. Ugla smalt inn i frontruta, og vi skvatt skikkelig til. Vi stoppet ambulansen, og gikk ut for å se hvordan det gikk. Ugla lå midt i veien, og vi var sikre på at den var død, sier Størseth.
Men da hun skulle legge ugla i veikanten så kjente hun at den rørte bitte litt på seg. Utrolig nok var den bare bevisstløs.

– Utrolig myk fjærdrakt

– Vi lurte på hva vi skulle gjøre, og forslagene fra de fleste vi kontaktet var at vi skulle ta livet av den. Men det var utenkelig. Vi er dyreglade begge to, og for vår del er et liv et liv, sier Størseth, som i 15 år har jobbet som ambulansearbeider.
Damene tok den med inn i ambulansen for å undersøke nærmere, og mens Siw kjørte videre til Meråker, lå ugla godt innpakket i pledd på Camillas fang.

Overnattet i hundebur

Underveis våknet ugla mer og mer, samtidig håpet Camilla og Siw at de ikke fikk nye oppdrag slik at de måtte forlate ugla til seg selv.
– Heldigvis fikk vi ingen oppdrag, og kom oss til stasjonen. Der la vi den i et hundebur over natta, mens vi med jevne mellomrom sjekket at den var varm og etter forholdene hadde det bra.

Ingen skader

Tidlig tirsdag morgen ble Stjørdal dyreklinikk kontaktet. Der var det en kø av operasjoner så dyrlege Per Engum henviste ugleredderne til uglekjenner Tom Roger Østerås.
– Han kom oppover, og tok den med seg. Utpå dagen reiste han til dyrlegen hvor det ble tatt røntgen av ugla. Utrolig nok viste det seg at ingen ting er skadet, sier hun.
Les mer om saken hos Adressa