Hopp til hovedinnhold


Tykke tynger budsjettet

Falck, sykehus og sykehjem må i større og større grad investere i dyrt spesialutstyr, ettersom det blir flere overvektige pasienter og et stigende fokus på arbeidsmiljø.

Danmark: Falck, sykehus og sykehjem må i større og større grad investere i dyrt spesialutstyr, ettersom det blir flere overvektige pasienter og et stigende fokus på arbeidsmiljø, skriver nettstedet Aarhus.dk.

I den senere tid har Falck i Region Midt i Danmark utstyrt to ambulanser bygget på lastebilchassiser med bårer, trappestoler og oppblåselige puter, som kan håndtere pasienter opp mot 300 kilo.

- Det er nødvendig med det nye utstyret, for vi har mange tunge pasienter. De er blitt stadig tyngre gjennom årene. Både den samfunnsmessige utviklingen med flere kraftige pasienter og utviklingen med tekniske hjelpemidler gjør at det er kommet fokus på å skåne medarbeiderne våre, sier ambulansesjef Poul Erik Therkelsen, Falck Region Midt.

Region Midtjylland avslutter i år et toårig prosjekt, som blant annet med inspirasjon fra USA skal lære sykehusene å håndtere kraftige pasienter.

Les mer om saken på Aarhus.dk