Hopp til hovedinnhold


Turid overlevde «Trikkedrapet»

- Det som skjedde, tok fra meg tryggheten, sier hun ifølge ABC Nyheter.
Turid ligger knivstukket og blødende i en ambulanse som kjører med fulle sirener mot Ullevål sykehus. En dyktig kirurg står klar. Blodbanken er varslet.
– Bare 15 minutter etter knivstikkingen lå jeg på operasjonsbordet. Snarrådighet og at alt fungerte som det skulle, reddet livet mitt. Det var ikke langt til sykehuset. Legen var der, og de hadde nok blod til å erstatte det som rant ut. 22 poser med blod måtte til, forteller Turid.
Turid Thoresen (46) fra Oslo satt på trikken på vei hjem fra jobb da hun ble knivstukket i hjertet.
- Fortsatt skyr jeg menneskemengder, buss og trikk, sier hun til ukebladet Hjemmet.
«Trikkedrapet»
Mange nordmenn husker fortsatt det som skjedde:
3. august 2004 går en psykisk ustabil mann amok på en trikk i Oslo.
Han har tidligere på dagen kjøpt en diger «Rambokniv». Den drar han frem og stikker så mange han kan av passasjerene rundt seg. Én person blir drept, fem andre hardt skadet.
Det er fullt kaos. Ingen klarer å komme seg ut, for trikken er i bevegelse, og det tar tid før trikkeføreren skjønner at noe alvorlig skjer.
– Jeg er glad jeg svimte av og ikke husker noe, for jeg har blitt fortalt etterpå om blodbadet. Noen av naboene mine var med på samme trikk. Selv ble jeg hjulpet ut av en ung mann som jeg fortsatt ikke vet hvem er. Men jeg er takknemlig. Alle prøvde å komme seg så langt vekk som mulig. Det var nok en slags reflekshandling. Jeg gikk fire skritt før jeg segnet om, mens blodet rant ut av meg, forteller Turid.
I fire døgn lå Turid på intensivavdelingen ved Ullevål sykehus.
De to første i koma.
Etter tre og en halv uke på sykehuset ble Turid sendt hjem. Men hun følte at hun trengte mer tid, og fikk rehabiliteringsplass på Cato-senteret. Der ble hun i seks uker.
Les mer om saken hos ABC Nyheter