Hopp til hovedinnhold


Trolig femårige kontrakter

I styremøte den 12. mars vil Helse Midt-Norges mest sannsynlig gå for at anbudsvinnerne får kontrakt i fem år, i frykt for klagesaker, KOFA-saker og erstatningskrav. De vil også vurdere egen drift etter at kontraktsperiodene er over.

helsemidtgul_200I styremøte den 12. mars vil Helse Midt-Norge mest sannsynlig gå for at anbudsvinnerne får kontrakt i fem år, i frykt for klagesaker, KOFA-saker og erstatningskrav. De vil også vurdere egen drift etter at kontraktsperiodene er over.

Advokatkontoret Haavind har utredet en vurdering av kontraktsperioden, og anbefaler sterkt en kontraktsperiode på fem år, på grunn av kravet om likebehandling av leverandørene.

Det vil si at de eksisterende leverandørene ikke skal ha en fordel ved at de har biler og utstyr og så videre på plass, og at nedskrivingstiden på utstyr med en treårskontrakt blir svært kort - noe som vil føre til høyere priser på anbudstilbudene. 

Mer om dette i advokatfirmaet Haavinds notat til styremøtet

Derav Bjørn Eriksteins forslag til vedtak om femårig kontraktsperiode

Helse Midt-Norge har også erfaring med at en ny samlet anbudsrunde for alle deres områder kan bli mye å håndtere, og at det derfor er best at kontraktene løper ut i to bolker: 2012 og 2014.

Anbudskonkurransen innbefatter 30 kommuner i Trøndelag.

(Stjørdal, Meråker, Levanger, Steinkjer, Verran, Leksvik, Namsos, Flatanger, Osen, Roan, Grong, Snåsa, Namskogan, Røyrvik, Lierne, Rørvik, Leka, Hemne, Hitra, Frøya, Rissa, Åfjord, Rauma, Vestnes, Gjemnes, Averøy, Fræna, Rindal, Halsa, Surnadal.) 

Anbudskonkurransen utlyses etter planen i midten av mars, og Helse Midt tar sikte på avtaleinngåelse før sommerferien.